Hubert Lamy Les Frionnes 1er Cru 2018 Magnum

92 Parker
Pais

Francia

Vintage

2018

Region

AOC Saint-Aubin (Côte de Beaune, Bourgogne)

Volumen

1500 ml

Bodega

HUBERT LAMY

% VOL

13

Variedades

Chardonnay

Caja

1 Botella

Tipo

Blanco

Estilo

Seco

282,90 
-
+

Reseñas de la comunidad
4.2 Vivino

4.5
Albert
Vivino
M- NI, elegant, nice oak, citrus fruit and stone fruit, it’s round, dedicated, m acidity, m body and long finish, excellent bottle
4.5
Chris Shackleton
Vivino
Grassy, buttery, a little minerality. Citrus notes and a touch of brioche. Longer finish than I’m used to. Pairs well with oysters, caviar,
4.2
𝐓𝐚𝐬𝐭𝐝...
Vivino
🎯 91/100 pts 4.2 ⭐️ ✍🏼 Some more missing reviews from my backlog couple of weeks ago and my early sneak peek of the 2018 vintage
4.3
Lex Neijtzell de Wil...
Vivino
Holiday notes (brief mostly just ratings): White wine at Ma Cuisine - amazing with the starters and a very serious wine!
4.3
GP
Vivino
Wonderful aromas of f citrus and minerals.
4.5
Henning
Vivino
Enorm. Green Apple, lemon, petroleum, stone. Fin syre, lite smør
4.5
Christopher Meyers
Vivino
Great balance… also needs a couple more years to fully cream out
4.3
Troels Kruckow
Vivino
Light, mineral, citrus
4
Cathrine Bore
Vivino
Straw yellow with a hint og grey color. Butter, lemon, salt on the nose. Asparagus, snap peas, pear, butter on the palate. Balanced acidity,
4
Vanessa Leger
Vivino
I’m not a huge drinker of white wine but this was beautiful. Herbacious nose with notes of popcorn. Notes of minerals, citrus, and butter with
4
Kwan Min
Vivino
Not to be consumed right now, its too young. The minerality and lemon was predominant. With not much complexity felt with acidity jumping out.
4
tonifad
Vivino
A lot has been said about the 2018 vintage for white Burgundy being under par. This effort by Hubert Lamy did not get this message. Perhaps a
4
Sebastien Angles-Dau...
Vivino
👃: powerful nose, immediately smoke, oak and salt, also stone, mellowing to finer flowers 👄: the palate follows the nose with also powerful
4
Dan Harrow
Vivino
Subject to change. I LOVE the other Lamy wine I’ve had. This one was clearly too young. I was also drinking in less than ideal circumstances,
4.1
Vincent Vinifera
Vivino
Burgundy 1er Cru Tasting @hitimewinebar A very good wine, but not sure I want to pay this price for a wine I rate 4.1 Med nose of cream, lemon,
4
Noam Sarfati
Vivino
En premiur 2018 tasting, pearl colour, oaked, citrus zest and juice, high acidity, light. Promising!
4
Mike K
Vivino
Very clean, elegant Chardonnay with pear, citrus, peach, salty, whitebread
4
Odd Sveli
Vivino
citrus minerals lemon stone apple lime butter oak
4.2
David Falt
Vivino
Apple pear oil minerals earthy white peaches honey lemon curd lemon zest butter brioche cheese white pepper brilliant structure balance is perfect
4
Ronny Seehuus
Vivino
Citrus, butter, oak, vanilla

Description

Este vino se revela maravillosamente en botella, fusionando aromas de frutas frescas de huerto, aceite de cítricos y melocotón, acompañados de sutiles notas de tiza triturada y flores blancas. Con un cuerpo medio a completo, destaca por su vivacidad y precisión, ofreciendo una estructura estratificada y un toque salino que culmina en un final exquisito.

Hubert Lamy Les Frionnes 1er Cru 2018 es un exquisito vino blanco elaborado exclusivamente con Chardonnay. Proveniente del prestigioso Domaine Hubert Lamy, una bodega situada en Saint-Aubin, Borgoña, este vino refleja la calidad y la tradición de una región conocida por producir algunos de los mejores vinos blancos del mundo. Además de sus viñedos en Saint-Aubin, la finca cuenta con parcelas en reconocidas denominaciones vecinas dentro de la Côte de Beaune, incluyendo una pequeña parcela en el Grand Cru Criots-Bâtard-Montrachet y viñedos en Chassagne-Montrachet y Puligny-Montrachet.

Fundada en 1973, aunque con raíces vitícolas que se remontan a 1640, la bodega Hubert Lamy es hoy dirigida por la siguiente generación de la familia. La finca abarca casi 20 hectáreas repartidas entre Saint-Aubin, Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet y Santenay. La mayor parte de estos viñedos están dedicados al Chardonnay, mientras que el resto cultiva Pinot Noir. Los suelos de la finca son una clásica mezcla de arcilla y caliza, típica de la Côte d’Or, con su joya más preciada siendo una pequeña parcela de 0,05 hectáreas en el Criots-Bâtard-Montrachet Grand Cru.

Las cepas de Chardonnay utilizadas para este vino fueron plantadas en 1935, 1960 y 1985, abarcando una superficie de 2,40 hectáreas. La fermentación se realiza en barricas que tienen entre uno y cinco años de antigüedad, y el vino envejece entre 12 y 18 meses antes de ser embotellado. Hubert Lamy prefiere utilizar barricas de roble de gran formato, con capacidades de entre 300 y 600 litros, en lugar de las barricas de Borgoña más comunes de 228 litros, y aproximadamente el 30% del roble utilizado es nuevo.

Este vino es una excelente opción para quienes buscan comprar vino de calidad excepcional, con una profunda conexión a la historia y tradición de Borgoña.

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