Castell d’Encus Quest 2018

94 Parker
91 Suckling
Pais

España

Vintage

2018

Region

D.O. Costers del Segre

Volumen

750 ml

Bodega

CASTELL D´ENCUS

% VOL

14,5

Variedades

Cabernet Franc, Cabernet sauvignon, Merlot, Petit Verdot

Caja

6 Botellas

Tipo

Tinto

Estilo

Seco

41,70 
-
+

Reseñas de la comunidad
4.2 Vivino

4
Vin_geek
Vivino
👁️ Medium ruby 👃 Violet, red currant, red plum 📜 Dry, high acidity, med+ tannic, med body 👅 Green bell pepper, perfumed, anise 🏁 Long finish
4.3
Henri Halminen / Str...
Vivino
Bordeaux stylished, dry & bold, needs food & cellaring as well :)
3.7
Stretch
Vivino
Bordeaux blend. Vanilla, oak, dark plum, blackcurrant in the nose. Balanced on palate. Medium body. Light clove and charcoal notes on the palate.
4.8
Harsh Patel
Vivino
blackberry vanilla cherry red fruit prune raspberry cocoa leather tobacco
4.5
Serban Sincai
Vivino
In blind, all people thought it's a Bordeaux and it is a very typical Bordeaux left bank blend from a less known region of Spain. Excellent wine,
4.2
Samuel Ee
Vivino
2012 vintage of a Cab Sauv based bordeaux blend from Spain. Dark fruits of cassis, blueberry, dark plums. Oak notes of spice, leather and chocolate.
4.6
raynorx
Vivino
Black and red fruits, vanilla, cream and mineral. Medium high acidity on palate with firm tannins. Long finish.
4.5
Raul Espadas
Vivino
4.3.From memory: chez Cristobal, 12/30/2021. Decanted 2 hours and back to the bottle. Consumed 8 hours later. Elegant and refined, beautiful
4
Jason Hu
Vivino
A bdx blend of four grapes. Cab sav, petit verdot, cab franc and merlot. Got green bell pepper and some green notes is it from the cab franc?
4.5
James Edwards
Vivino
Beautiful dark red, minerals mixed with earthy notes, dark fruit with hints of oak and leather. Full flavor and a lasting finish. Love it.
4.5
JeroBoam
Vivino
What an expression of right bank from Spain. Elusively cool climate, never had determined this wine to come from Spain. Perfect expression +
4.2
Alexandre de Rezende
Vivino
Excellent Bdx blend from the high altitude of Pyrenees. Medium body, smoke, some evolved taste. Better than many Napa or Grand Cru Classé at
4.1
Robert Lee
Vivino
Juicy, delicious, my favorite of the three that I have tried from this winery. Great balance of acid, tannins, burnt wire on nose, butter finish,
4.2
Maria Moragianis
Vivino
Lovely Bordeaux blend from Catalunya. Aromas of blackberry, cherry, oak, vanilla. Med+ body, complex but well balanced. Med smooth tannins and
4.5
Mike de Leon
Vivino
Bold with medium tannins. Oakand smoke on the palate, dark fruit and tobacco on the nose. Well balanced and complex finish
4
The Nutty Professor ...
Vivino
Fermented in stone ⛰ Bordeaux blend in Spain. Bell peppers like mad 😠 . Lovely and complex. Vivino Singapore offline Spain 🇪🇸 edition
4.5
Kamil Lewandowski
Vivino
Another great wine by castell d'Encus. This is brillant example how perfect Bordeaux blend you can get from outside of that region.
4.5
Enric Català
Vivino
Amazing Bordeaux style and even fresher. Ripe black fruits, sweet spices, bit vegetal, balsamic, smooth tannins, silky and balaced acidity.

Description

Descubre un vino tinto cautivador con una nariz vibrante que despierta los sentidos, fusionando sutiles matices de samfaina y pimienta roja, con destellos evocadores de sándalo, nísperos y serbas. Su sabor despliega una armoniosa explosión de especias que perdura, con un final tenso y sugerente, donde se aprecian delicadas notas de escalivada. Déjate seducir por su postgusto duradero, adornado con toques de arándanos, guindilla y una pizca de café. Experimenta la pasión en cada sorbo.

Descubre el Castell d’Encus Quest 2018, un vino tinto excepcional con Denominación de Origen Costers del Segre, elaborado por la reconocida Bodega Castell d’Encus. Esta exquisita mezcla de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot y Merlot captura la esencia apasionada y el compromiso artesanal de la bodega. Fundada en 2001 por Raül Bobet, inspirado por la riqueza histórica y natural de la región, Castell d’Encus se erige en un paisaje idílico entre los 800 y 950 metros sobre el nivel del mar, enmarcado por bosques y las ruinas del antiguo poblado medieval de Castilló d’Encus. Además, se suman los viñedos de Santa Engràcia (a 1.000 metros) y Astell (a 1.230 metros), ampliando el espectro de sabores y aromas.

La vendimia se realiza de forma manual en cajas de 10 kg, utilizando uvas exclusivamente de la finca. La fermentación tiene lugar en lagares de piedra del siglo 12, utilizando levaduras autóctonas. El 100% del vino completa la fermentación maloláctica en barrica, con una crianza de 17 meses, garantizando así su calidad y excelencia. Compra este magnífico vino Castell d’Encus Quest 2018 para disfrutar de una experiencia única en cada sorbo.

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Image: CATA DE VINOS Y EVENTOS

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