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Roger Goulart Cava Millesimé Brut 2023

89 Suckling
Pais

España

Vintage

2023

Region

D.O. Cava

Volumen

750 ml

Bodega

ROGER GOULART

% VOL

12

Variedades

Macabeo, Parellada, Xarel·lo

Tipo

Espumoso

9,60 
-
+

Reseñas de la comunidad
3.8 Vivino

3.7
Serban Sincai
Vivino
Decent cava, nothing special, paired with scallops with coconut, mango and lime. 8,7 PM
4
Paul Hines
Vivino
90 pts: a bit of stone frruit, a bit of yeast and brioche, fine bubbles. A nice Cava.
3.9
Jason Hu
Vivino
Fresh , strawberry, coral pink in colour and quite pleasant though lacks some acidity for it to cut through the fatty food. Good minerality savory
4
YUKI
Vivino
Citrus, pear and apple. It was dry and good to start the course menu for the dinner. I think this sparkling wine was good performance on cost.
4
Johan Bergsten
Vivino
Excellent. Dry but nice fruit aromas - apple, pear, peach. Extremely refreshing in the heat - on its own and works very well with prosciutto.
4
Cosmin Polefka
Vivino
Ro-wine 10.2025. One grape, Macabeu. One area, one year, one grape, millesime. Yellowish color. Medium body. 30 months on yeast. Dry. Delicate.
4
DC Kaz
Vivino
An intense, lively Cava having layers of refreshing acidity. The palate is tangy with rich stone fruit and a touch of citrus flavors blended
4
P Js
Vivino
From the time you pour it into the glass, the pretty coral pink color with the foam looks good, and the deep fruit aroma of redberries is also
4
Kev P
Vivino
apple, pear, brioche, perfume started to develop towards 1hr after breathing... Either that or I'm drunk 🤣🤣.. Drinking it with Kara-age
3.9
Udu Graaf
Vivino
Very well balanced and very enjoyable on it's own or with snacks or appetizers. Dry, but soft, velvety, and just mineral enough. Rather clean
4
Vadim Rylko
Vivino
Good apple and some mixture aroma. Taste is rich , green apple, toast, grapefruit, rather strict. Good balance. Finish is delicate and rather
3.9
Eduard Jakubov
Vivino
Straight forward Cava, mostly peach and pear notes, some citrus bitterness coming towards the end. 40% Xarel-lo, 30% Macabeo and 30% Parellada.
4.1
Yaroslav Plink
Vivino
Decent Cava comparable with entry level Champagne. Cream, lemon, apple, pear, yeast, minerals, lime, toast 91/100 Tasted in 2024
3.9
Kyungho Lee
Vivino
Medium yellow color. Pear, grapefruit, acacia on the nose. It has a body. High acidity. Quite pleasant experience in this price.
4.2
Nathan Gimein
Vivino
Stable 4.2. Propably the best Cava that I drank. Had the same bottle half year ago and not so much stuff changed. Smells peach-y, a bit yeast.
3.9
stray cat
Vivino
apple cream bread yeast almond biscuits apple pear bruised apple butter earthy very well managed vintage cava. Mid acidity, lots of yeasty texture,
4
James Pilachowski
Vivino
Delicious Chardonnay based cava here from the 2022 vintage. Beautifully made. Could use more freshness to balance what seems like quite generous
3.8
Jeongsu Kang
Vivino
The color is rice straw, and the scent is green apple, pear, peach, and nuts. M- body, medium acidity, small bubbles but weak lasting power.

Description

Este vino espumoso ofrece en nariz notas de manzana verde, almendra salina y sorbete de limón. Se muestra vivo y refrescante, con un marcado carácter cítrico, sutiles matices de levadura y burbujas finas y delicadas. El final es intenso y persistente.

Roger Goulart Brut Millésimé destaca como un cava excepcional de la reconocida bodega Roger Goulart, ubicada en la prestigiosa D.O. Cava. Esta bodega, líder en la aplicación del método tradicional para la elaboración de vino espumoso en España, ha establecido sus viñedos en la histórica región del Cava, al sur de Barcelona, en la cuenca de los ríos Anoia y Foix. Delimitada por las Montañas Litorales al Mediterráneo, las Montañas Prelitorales de Mediona-Pontones y el Macizo de Montserrat, esta área se ha revelado idónea para la producción de la más alta calidad de Cava.

Los viñedos, estratégicamente ubicados a altitudes medias-altas entre 300 y 700 metros, presentan rendimientos de cultivo que oscilan entre 6.000 y 10.000 kg/ha, adaptándose a las diversas condiciones del terreno y a los variados cultivos. Este coupage tradicional de variedades del Penedès destaca por el especial predominio del Xarel·lo.

La vendimia se realiza meticulosamente por separado, cada variedad recolectada en el momento óptimo de maduración, siempre en las primeras horas de la madrugada para aprovechar el frescor nocturno que garantiza la frescura y minimiza las oxidaciones. Antes del prensado, se enfría la masa de uvas para preservar los aromas. Con rendimientos de prensado excepcionalmente bajos, se obtiene un mosto fino y claro que se desfanga antes de la fermentación a baja temperatura durante más de 10 días, empleando levaduras seleccionadas.

El tiraje marca el inicio de la segunda fermentación en botella, seguida de una crianza en las cavas de la bodega, situadas a 30 metros de profundidad y a una temperatura constante de 14ºC durante todo el año. Descubre la excelencia de este cava al comprar vino de calidad, reflejo del compromiso y la maestría de Roger Goulart cada burbujeante botella.

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Image: CATA DE VINOS Y EVENTOS

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