Castell d’Encus Thalarn 2019

93 Parker
93 Suckling
Pais

España

Vintage

2019

Region

D.O. Costers del Segre

Volumen

750 ml

Bodega

CASTELL D´ENCUS

% VOL

13,5

Variedades

Syrah

Tipo

Tinto

Estilo

Seco

37,91 
-
+

Reseñas de la comunidad
4.1 Vivino

4.7
Dale Howard
Vivino
Well balanced. Berries. Open air fermented in hand carved granite tanks. Surprisingly no funkiness considering the open air. Maybe because of
4.1
Frederic Knockaert
Vivino
Second Spanish Syrah in the space of two weeks, this one high altitude in the Pyrenees. Seductive, herbal and earthy nise with black currant,
4.3
Wineman Steve
Vivino
As the back label alludes to, this is not about the fruit (though there’s enough bramble, cassis & black cherry to keep me happy) but more
4.1
B Bouwman
Vivino
Deep dark purple in the glass. Nose of cherries and berries, some herbs and pepper and a hint of cigar box. Taste is mouth filling with darker
4.3
Blaga Dimitrova
Vivino
Complex, lovely aroma! the terroir where the grapes are grown is clean, ecological area! 13 %; the wine ages for 12 months in used oak barrels;
4
Germano Colombo
Vivino
My first Spanish Syrah and one from the altitudes if the Pyrenees mountains. Intensely fruity, red and black cherry, bramble, red flowers. It
4
SE 32
Vivino
4.2🌟 Solo Syrah from small DO in Pyrenees @1000m ASL and my second vintage of this beauty. Partly fermented in stone vats from 12th century.
4
M&M
Vivino
Last night we had an impromptu meet up with Nicole, Dani and families. A great evening of nice sparklings, nice red wines and a TON of food.
4.3
Esteban Grinan
Vivino
pepper oak earthy blackberry notes for my favorite Sirah. Better try with cheese or all meats. Enjoy!
4.5
Hakan Olsson
Vivino
Fresh, delicious and packed with loads of black fruit and hints of oak and minerals. This a awesome wine! Mr. Bobet is truly a great winemaker.
4.2
Marcus C.
Vivino
Wouldn't know it's syrah if tasted blind. Earthy, spices, the fruits comes later. Texture is quite smooth. Interesting wine.
4.5
Dr. Matthew Horkey
Vivino
Beautiful high altitude, Catalan Syrah. Blackberry, chocolate, meat, violets, and grass notes. Perfumed, delicate, and fresh Syrah. Not huge
4
Ben Lamboooooooo
Vivino
Recommended by the waiter at La Vinya del Senyor. 8.65 euros for 7cl. Ruby, with big rim variation, dark pink - purple. Slight rim staining.
4.2
Ricard Torné
Vivino
Excellent Shiraz by bobet pepper earthy blackberry cherry minerals
4.5
Julie Howard
Vivino
Very enjoyable, interesting story on how it's made stone pepper black fruit minerals black cherry
4.2
HMoreira
Vivino
oak pepper blackberry black fruit
4.1
Maksim W9LT
Vivino
One of my favourite producers of Costers del Segre, accidentially found this gem in a wine bar, so it was a no brainer choice. Monovarietal Syrah,
4
WinoMutt
Vivino
After enjoying this producer's Riesling, I couldn't resist uncorking this 100% Syrah - also grown in Spain's highest vineyards at 1000m asl.

Description

Vino de color rojo violáceo, con una nariz dominada por aromas de chocolate y ciruela, sutilmente acompañados de tabaco fino, confitura de mora y delicados matices de canela. En boca se muestra vibrante y lleno de tensión, con sabores de cereza fresca y vainilla, sostenidos por un tanino dulce y elegante. Su final es persistente y complejo, dejando agradables notas de regaliz en el retrogusto.

Castell d’Encus Thalarn 2019, un vino tinto con Denominación de Origen Costers del Segre, es la creación de Bodegas Castell d’Encus. Este exquisito vino con 100% Syrah encarna la pasión y dedicación de la bodega. Fundada en 2001 por Raül Bobet, inspirado por la riqueza histórica y natural de la región, Castell d’Encus se erige en un paisaje idílico entre los 800 y 950 metros sobre el nivel del mar, enmarcado por bosques y las ruinas del antiguo poblado medieval de Castilló d’Encus. Además, se suman los viñedos de Santa Engràcia (a 1.000 metros) y Astell (a 1.230 metros), ampliando el espectro de sabores y aromas.

La vendimia se lleva a cabo de forma manual en cajas de 10 kg, utilizando únicamente uvas de la propia finca. El vino fermenta en distintos recipientes —lagares de piedra, tinas de madera y depósitos de acero inoxidable—, lo que aporta complejidad y matices diferenciadores. Posteriormente, el 100 % del vino realiza la fermentación maloláctica en barricas de roble francés, logrando así una textura refinada y un perfil aromático elegante.

Si buscas un vino con carácter propio y una elaboración cuidada al detalle, este es el momento ideal para comprar vino online y disfrutar del Castell d’Encus Thalarn 2019.

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Image: CATA DE VINOS Y EVENTOS

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