Louro Do Bolo 2023

93 Parker
Pais

España

Vintage

2023

Region

D.O. Valdeorras

Volumen

750 ml

Bodega

RAFAEL PALACIOS

% VOL

14

Variedades

Godello

Caja

6 Botellas

Tipo

Blanco

Estilo

Seco

20,50 
-
+

Reseñas de la comunidad
4.1 Vivino

4.3
Tim Delaney
Vivino
Beautiful wine! Bright acidity lingers for days after a mildly rich almost creamy mouthfeel and tropical fruits
4.2
Claudett Sofiakis
Vivino
Absolutely incredible! Enjoyed it at Louro restaurant in Barcelona. Recommended by our hostess Alexandra. Great recommendation Paired very well
4.1
Matt Ridge
Vivino
Creamy mouthfeel. Zippy acidity on the sides with flavors of citrus and melon. Nice lingering finish
4.3
Gmo Ginesta
Vivino
Straw yellow , low acidity and full of earthy minerals , amaizing balance so well balanced , strongly recommend
3.9
Kent Sigerstróm
Vivino
Light to medium - body with a great minerality and a medium + acidity. Notes of lemon, green apple, flowers, salinity and a soft bubblegum touch.
4
Rajat Bakshi
Vivino
Nice acidity with a flint nose. Citrus, minerals and butter initially then the slight honey sweetness. Lovely lunch in Madrid.
4
Max Sturkenboom
Vivino
Bit creamy, minerality, green apple, bit of stone fruit. Medium+ acidity, lengthy finish. Amazing wine but the acidity is a little bit too high
3.7
Thomas Krag
Vivino
One of my house favourites. Always delivering high quality Fulbody wine with ripe aromas
3.9
Anders Mårtensson
Vivino
A wine which with your dinner ( at Casa Emmy )
3.8
Marek Dworzanowski
Vivino
You are greeted with a lovely yellow colour and a distinctive fruity bouquet. The taste is a combination of smooth and acidic, the acidic part
3.8
Orkhan Jafarov
Vivino
Medium body and acidity. Notes of pear, apple, stone, minerals.
4.3
Noel Wilson
Vivino
lovely balanced dry mouthwatering spanish white gordello (my first!). with R & D at Bar Heather - their last night with us in 2023
4.2
Kirsten Mac
Vivino
Slightly spicy, stone fruit, melon, tropical. Red apple on the finish. Crispy, slightly oily texture , you can taste the lees contact . Really
4.5
Eoin Moore
Vivino
Lovely and pleasant. 👃 citrus, green apple, fresh peach. 👅 pear, honey, lemon. Has a lovely balanced acidity and body with butter and cream
4.1
Jim Hooper
Vivino
A very tasty Spanish Godello, from the northwest in Galicia. Flavors of pineapple and green apple, a bit of lemon, lime, honey, with minerality.
4.2
Nanako Yabe
Vivino
Nose Lemon, pineapple, stone fruits Palate Lemon, wet stones, white pepper, capsicum Hint of butter and vanilla Very rich and concentrated
4.1
Frode Iversen
Vivino
Light golden with some green. Nose: Smoke, gentle and sitrus. Taste: oak, minerals citrus pear butter honey stone tropical. Nice acidity, long
4.3
Paul Hewett
Vivino
Dry, but interesting. Some cooking apple skin/apletiser on the nose. Lots of minerality and some melon. Crisp and clean in the mouth with a long
4.2
S.M.
Vivino
Touch of grassy, caremalized butter, a little nutty and popcorn. Somehow the combination on the nose does giving this Burgundian vibes. Very
4.1
Cameron
Vivino
Spanish Atlantic tasting at PWS, limited TN. Apple, citrus, plenty of minerality and super high drinkability with good, cleansing acidity and
4.2
Andre Xie
Vivino
Herbaceous notes with hints of salinity lead into delicate aromas of young pear and honeysuckle. On the palate, medium-plus acidity brings freshness,

Description

Este vino presenta un brillante color amarillo pajizo con reflejos verdosos. En nariz, destaca por su frescura y una intensa expresión aromática que evoca plantas como el hinojo y el tojo, junto a delicadas notas de flor de castaño y toques cítricos, complementados por un sutil recuerdo a roca húmeda. En boca, se muestra amplio desde el primer sorbo, combinando una frescura vibrante con una textura voluptuosa y untuosa, desarrollándose en un paso complejo y afrutado. Su final está claramente definido por una mineralidad salina, que refleja el carácter único de su terruño y le confiere una personalidad distintiva de gran vino.

Louro Do Bolo 2023 es un exquisito vino blanco seco, elaborado al 100% con la variedad Godello por el reconocido enólogo Rafael Palacios en la denominación de origen Valdeorras. Rafael Palacios se encarga personalmente de supervisar cada detalle del viñedo y del proceso de elaboración, asegurando que sus vinos reflejen fielmente la identidad y expresión del terroir.

Las uvas provienen de viñedos situados en bancales y suaves laderas, con orientación sureste a suroeste, dependiendo de la parcela, y a una altitud mínima de 600 metros sobre el nivel del mar. Las viñas tienen una edad media de 25 años, plantadas en suelos de arenas gruesas de origen granítico. La vendimia se realiza de manera selectiva por parcelas, respetando la orientación de los viñedos para obtener la mejor calidad.

El proceso de fermentación alcohólica se lleva a cabo en foudres de roble francés de 3.000 litros, procedentes de los bosques de Normandía. Posteriormente, el vino envejece durante 4 meses sobre lías finas en los mismos foudres, lo que le confiere una complejidad y textura inigualables.

Comprar vino Louro Do Bolo 2023 es una excelente elección para aquellos que buscan un Godello de gran carácter, con una elaboración meticulosa que refleja el respeto por el terruño y la calidad de Valdeorras.

CATA DE VINOS Y EVENTOS

Pruebe uno nuevo con el equipo de SOLO WINE

Image: CATA DE VINOS Y EVENTOS

18+

Para acceder al sitio es necesario confirmar su mayoría de edad y su consentimiento para el procesamiento de cookies. Para obtener más información, consulte nuestra política de privacidad.