Giuseppe Mascarello e Figlio Barolo Monprivato 2017

94 Wine Spectator
Pais

Italia

Vintage

2017

Region

DOCG Barolo (Piemonte)

Volumen

750 ml

Bodega

MASCARELLO GIUSEPPE E FIGLIO

% VOL

14,5

Variedades

Nebbiolo

Caja

6 Botellas

Tipo

Tinto

Estilo

Seco

284,30 

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Reseñas de la comunidad
4.5 Vivino

4.7
Syd Low
Vivino
Tasting better than the 2016 tonight. But will probably be surpassed in the future. Tasted at Nathan dinner at Scopri Aug 2022.
4.7
Steffen_Sand
Vivino
Enjoyed in Vinoteca Centro Storico in Serralunga. Beautifully structured wine with notes of farmyard, hay, crushed sour berries, herbs, light
4.7
Niels Z
Vivino
Absolutely amazing bottle. Ethereal, well balanced, complex and incredibly smooth. I would've thought this would not be approachable in any way
4.5
Robert Heinzer
Vivino
Clear, bright garnish ruby red. Mid nose intensity with strawberry, raspberry, cloves, roses. Dry, mid+ acidity, mid body, high tannins, intense
4.8
Howard
Vivino
Translucent and pale garnet. Decanted and exposed to the air for'bout 2 hr due to its young age. Very gentle and soft nose of rose petal, strawberry,
4.9
Jayden
Vivino
Lots of tannins and umami. Licorice, rose petal and red cherry. It would be better, if there is more power. - 94
4.8
Joon Son
Vivino
96/100 Nice nice nice Too bad the glass was not good But still cherry leather strawberry tar were strongly appeared
4.7
Kris McConnell
Vivino
Amazing at RHW
4.5
Klaus Volhøj
Vivino
Fantastic Barolo! Soft and gentle. Goes well with lobster.
4.6
RB
Vivino
Dinner w friends - amazing Wine! Notes of cherry leather strawberry tar tobacco
4.7
Jon Gimpel
Vivino
Nice finish. Light for a barolo. Pleasant to drink and great with pluma.
4.9
Carlos V
Vivino
Such smooth tannins for a young Barolo - so so so good
4.6
Yang C
Vivino
Elegant and powerful. Structured and long finish. Notes of red fruits- strawberry, cherry, licorice and raspberries. Very fragrant and was a
4.4
Terroir-holic
Vivino
Medium garnet. (M+) intensity nose with rose petal, strawberry, toast, cranberry, youthful. Dry palate with all the elements in the nose, quote
5
Tyler Durden
Vivino
Amazing. Very fresh. Very balanced and unique - typically Borollo requires some aging, meaning 2017 should be ok to drink in 2035 or so. But
5
Chris Woodbridge
Vivino
Astonishingly elegant given the heat in 2017. At this early stage I would go as far as to say this could be his best vintage yet. Pure red
4.4
Kasper Alanen
Vivino
At least 5 more years
5
Marco Avogaro
Vivino
An amazing wine. Just amazing. Top notch barolo
4.5
Thorsten Thormann
Vivino
Absolutely high-end Barolo classico but not a starter-Barolo. Aromas are 50 shades of strawbarry, liquorice, cedar, smoke, forest floor. Dry,
4.3
J Masuda
Vivino
Decanter Fine Wines Encounter event at the Shangri-La 🇸🇬 🍾 🥂 🍷 A Barolo that I’ve always wanted to try, being a big Nebbiolo

Description

Este vino luce un intenso color granate con destellos anaranjados. Aroma complejo y muy frutal, destacando su elegancia e intensidad, complementado con un toque especiado y matices florales. En el paladar, ofrece un cuerpo robusto y lleno, con una estructura potente y demandante, masculino, y un final prolongado y completo.

Giuseppe Mascarello e Figlio Barolo Monprivato 2017 es un exquisito vino tinto seco elaborado con uvas Nebbiolo en la DOCG Barolo, ubicada en Piamonte, Italia. La familia Giuseppe Mascarello ha estado involucrada en la viticultura desde hace más de un siglo y medio, comenzando como agricultores en la finca Manescotto en La Morra para la marquesa Giulia Colbert Faletti di Barolo, antes de adquirir y gestionar su propia propiedad a finales del siglo XIX.

Este vino proviene del renombrado viñedo Monprivato, ubicado en el pueblo de Castiglione Falletto. La cosecha se lleva a cabo a mediados de octubre. Las uvas, que son cuidadosamente aclareadas durante el verano, se fermentan utilizando métodos tradicionales en capa flotante por un periodo de 20 a 25 días. Posteriormente, el vino envejece en barricas de roble de Eslavonia de tamaño mediano durante aproximadamente 30 meses. Se espera que este vino tenga un período de vida óptimo de entre 15 y 25 años. El embotellado se realiza seis años después de la cosecha y se recomienda servirlo a una temperatura de aproximadamente 18°C.

Este vino es ideal para acompañar con carnes rojas, caza y quesos curados, siendo una opción excelente para aquellos interesados en comprar vino que combine tradición y calidad.

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Image: CATA DE VINOS Y EVENTOS

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