Carillon d’Angelus 2020

92 Parker
95 Suckling
Pais

Francia

Vintage

2020

Region

AOC Saint-Émilion (Bordeaux)

Volumen

750 ml

Bodega

ANGÉLUS

% VOL

14,5

Variedades

Cabernet Franc, Cabernet sauvignon, Merlot

Caja

6 Botellas

Tipo

Tinto

Estilo

Seco

124,15 
-
+

Reseñas de la comunidad
4.3 Vivino

4.3
Cristian Anca
Vivino
Green high tannins, high acidity, full body, very young but still very enjoyable. blackberry, leather, plum, mint and good long finish. Not
4.3
Luis Ultramiranda
Vivino
génesis of this wine dates back to 1987. oddly enough, i decided to sample the wine on my birthday. it’s the second wine in the vineyards
4.5
Steven LIU
Vivino
2020 primeur tasting. Very vibrant, fruity, juicy and elegant! Top second label!😍😍 Medium ruby. Pronounced Cherry, cassis, coffee, chocolate,
4.5
Bohdan Nyemchuk
Vivino
4.3 Bordeaux en Primeur 2020. Online tasting with Hubert de Bouard de Laforest. As for me, these three wines from the Angelus estate, in exception
4.4
Patrick W.
Vivino
This was my favorite of the 2020 vintage in the annual Hearts Delight tasting event in DC in May 2023. Designed to be drank young and with a
4.3
Alex Faé
Vivino
Quick tasting - notes coming up later
4
Tran Thuy Anh
Vivino
90% Merlot/ 10% Cabernet Franc. Have a chance to taste this bottle at En premieur 2020. Fruity and high tannin. Plz leave it there for years
4
Trophy Wine Hunter
Vivino
A little more Merlot than 2018 but grippier with some greenness on the aftertaste. Still has lots of dark fruit but tannin level pretty high
4
Ernestas W9LT
Vivino
Barrel sample tasting, Bordeaux 2020 en primeur. A second wine from Chateau Angelus. Intense and fragrant aroma of cherries, blackcurrants, earth,
3.9
Vivino User
Vivino
blueberry licorice oak 14.5% full-bodied smooth to the palate & pleasant tannin
4.5
H L
Vivino
Walking through a forest with rustling leaves and mushroom beneath your feet followed by an explosion of minerals , plum and blackberry in your
4.5
William Lee
Vivino
L&W SE event, Feb 2023. 3y4m. Med ruby. Crunchy red fruit, baking spices, herbs, violet, pepper & cocoa. High conc & acid, med+ length & silky
4.2
Hao Wang
Vivino
90% Merlot, 10% Cabernet Franc. Cranberry, cherry, relatively sweet and lively compared to 2014. A little bit of mint. Still young, but good
4.5
Henry C
Vivino
Tomato leaf, slight tannins, superb, mint aftertaste
4.6
Howard Yang
Vivino
Last of the three mini vertical, this vintage is composed of 85% Merlot and 15% Cabernet Franc, most opulent of the three and surprisingly accessible
4.5
Stefan Costache
Vivino
Blueberries, plums, graphite, needs a few hours to open up as it is very young. Nicely balanced, med+ finish, very good wine. 4.3⭐️
4.2
Maxwell Kirkby
Vivino
Very smooth, on the palette with developing acidity. Black currant and plum fruit flavours accompanied with bacon, leather and metal giving complexity
4.4
Hao Fang
Vivino
Le Carillon de l'Angélus 2017 (20240523) Deep garnet, medium+ intensity, strawberry, dries roses, mint, cinnamon, cloves, tobacco, earth,
4.3
Dr. Matthew Horkey
Vivino
93/100 Rich and ripe without being coying. This has the stuffing to go the distance but is so plush and enjoyable now.

Description

Este vino presenta una nariz llena de aromas de cedro y flores, con toques de pétalos de rosa secos, ciruelas jugosas, cerezas maduras y un matiz de tabaco fresco. En boca, se muestra con un cuerpo que oscila entre medio y pleno, ofreciendo una estructura lineal y bien definida, con taninos frescos y refinados. Notas de chocolate y avellana añaden una capa de complejidad al perfil de sabor.

Carillon d’Angelus 2020 es un vino tinto seco elaborado por la prestigiosa bodega Château Angélus, ubicada en la renombrada región de Saint-Emilion, en el noreste de Burdeos. Esta propiedad se sitúa en una codiciada ladera al oeste de Saint-Émilion, disfrutando de una suave pendiente orientada al sur en la meseta de Saint-Émilion. La finca abarca 39 hectáreas de viñedos, compuestos en su mayoría por Merlot (50%) y Cabernet Franc (47%), complementados con un 3% de Cabernet Sauvignon.

Carillon d’Angelus hizo su debut en la cosecha de 1987 y desde entonces ha desarrollado una identidad propia. Este vino, que representa alrededor del 30% de la producción total, es una cuidadosa mezcla de Merlot, Cabernet Franc y Cabernet Sauvignon, seleccionados de diversos terruños de Saint-Emilion.

Las técnicas de vinificación y envejecimiento se ajustan meticulosamente para realzar su estilo único. Es conocido por la pureza de sus aromas frutales, sus taninos suaves y su final elegante, lo que lo convierte en una excelente opción para aquellos que buscan comprar vino de alta calidad.

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