Antoine Jobard Meursault Blagny 1er Cru 2020

93 Parker
Pais

Francia

Vintage

2020

Region

AOC Meursault (Côte de Beaune, Bourgogne)

Volumen

750 ml

Bodega

ANTOINE JOBARD

% VOL

13,5

Variedades

Chardonnay

Caja

6 Botellas

Tipo

Blanco

Estilo

Seco

205,20 
-
+

Reseñas de la comunidad
4.4 Vivino

4.4
Thierry Mahe
Vivino
This bottle does not have the typical flavor of a white Meursault, however, it let’s himself drink like a smooth silky moment of bliss
4.4
Jarred
Vivino
93-94 points Tasted April ‘23. Flinty reduction, matchstick, citrus, lemon peel, lemon pith, grapefruit, dry extract on the nose. Juicy,
4
Eothen Alapatt
Vivino
A great wine, already in a stride. Wouldn’t have called this Meursault if blind, I guess that is the Blagny thing coming through. With Steve
4.4
Tim Meijer / IG: @ti...
Vivino
Amazing, very fruity and strong flavours. Butter, oak, minerals and honey and creamy textures. Great ending to the white wines for the night.
4.5
Alessia
Vivino
Absolutely adored this Meursault ! Tasting the 2019 in 2022. 4.5⭐️ Vivino rating strangely low for this one 🧐. Super full throttled
4.4
Jan Hejný
Vivino
A bit lighter than expected, citrus and apples notes, not as heavy and round as I would have anticipated. Great wine though, do not hesitate
4.5
Carlos Lopez Jall
Vivino
Lovely Mesrsault. Complex nose of apple, citrus and fresh peach mingled with white flowers and honey. Medium to full body. Balanced acidity.
4.6
Wes Whitmyer Jr
Vivino
Just amazing. Thank you Centurian Club.
4.5
J P
Vivino
Apple Lemon Honey
4.4
J Park
Vivino
soft texture like dancer banana sesame lemon
4.5
Bernt Skeie
Vivino
Perfect Mersault enjoyed at Iris restaurant in Norway 🇳🇴 Aa
4.3
Ed MacIean
Vivino
spanish white onion, orange, gooseberry, tarragon
4.5
Vinchel
Vivino
Gorgeous stuff as usual. Mineral sea spray, some bits of candy, almonds…all nicely balanced and so easy to drink that I can down the whole
4.5
Dmytro
Vivino
Very good. Light, crispy, high acidity, elegant, delicate. Not too ripe, not too oaky, not too rich, not too creamy. Green aples, green grass,
4.5
Tipsy Boi
Vivino
Butter, vanilla, green apple, oak, and sweet pineapple. Rich and oily. Finish with a bit bitterness.
4.5
Ihor Postoiankin For...
Vivino
Deep intense aroma some smoky notes , such a fruity and elegance . High acidity , oak influence high.
4.5
Pascal
Vivino
elegant and calm nose, high quality oak, vanilla, butter, dough, lemon, underripe yellow apple and a hint of tropical fruit. smooth appearance,
4.6
Laurenz
Vivino
Domaine Antoine (Francois priorly) Jobard Meursault Blagny 2017 Blagny, 1er cru site, 360m elevation, top ish of meursault, near puligny lieut
4.3
Valerio
Vivino
Superb Meursault-Blagny by Francois et Antoine Jobard, rich and intense. Complex nose of roasted seeds, yellow ripe stone fruits, ripe melon,

Description

Este vino se despliega en la copa con sutiles aromas de aceite de cítricos dulces, crujiente manzana verde, flores blancas, avellanas y un toque de piedras húmedas. De cuerpo medio a completo, presenta una textura satinada y múltiples capas que revelan una excelente concentración. Sus ácidos vivaces y un extracto estructurante calcáreo añaden profundidad.

Antoine Jobard Meursault Blagny 1er Cru 2020 es un exquisito vino blanco elaborado exclusivamente con Chardonnay. Francois et Antoine Jobard es una destacada bodega de Borgoña, ubicada en Meursault, conocida por su Chardonnay de alta mineralidad y capacidad de envejecimiento, así como por su impresionante gama de borgoñas blancas de primer nivel.

La finca, con una rica historia que se remonta a 1860 cuando se estableció como Domaine Francois Jobard, está ahora en manos de Antoine Jobard, quien representa la quinta generación al frente de la bodega. Dedicada casi por completo al cultivo de Chardonnay en la región de Meursault, la finca también produce algunas botellas de Bourgogne Blanc y Bourgogne Aligoté.

El viñedo abarca aproximadamente 6 hectáreas, distribuidas en las prestigiosas denominaciones de Meursault, Saint-Aubin y Puligny-Montrachet. Los suelos, compuestos de arcilla y piedra caliza, albergan vides con una edad media de 38 años. Jobard cuenta con parcelas en varios viñedos de primer nivel, incluidos Meursault Poruzots, Meursault-Blagny, Meursault Genevrières, Meursault Charmes, Saint-Aubin Les Perrières y Puligny-Montrachet Les Champs-Gains.

Tras una cuidadosa selección manual en el viñedo, las uvas se prensan directamente en barricas sin sedimentación previa del jugo. Tanto la fermentación primaria, realizada con levaduras autóctonas, como la fermentación maloláctica, se llevan a cabo en barricas, con la proporción de roble nuevo variando según la añada. La bodega no practica el batonnage y embotella sus vinos sin clarificación ni filtrado.

Este vino es ideal para quienes buscan comprar vino de calidad superior, que combine tradición, artesanía y una expresión pura del terruño de Borgoña.

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