Oremus Eszencia 2013

Pais

Hungría

Vintage

2013

Region

Tokaj

Volumen

500 ml

Bodega

OREMUS (Tempos Vega Sicilia)

% VOL

3,5

Variedades

Hárslevelü, Sárgamuskotály, Zéta, Furmint

Tipo

Dulce

Estilo

Dulce Natural

566,20 
-
+

Reseñas de la comunidad
4.7 Vivino

5
Dr. Matthew Horkey
Vivino
At 515 g/L of RS and 3% AbV. Aged for two years in 68 L oak. It's a masterpiece. Flavors of nut, fall leaves, lemon, apricot, raisin, and earth.
5
bruno schenk - wine ...
Vivino
Before i continue with the old Unicos i introduce you the for me best ever had sweet wine, offered at the end of the tasting. Even the color
5
Kevin Baker
Vivino
Wow! Honeycomb, apricot, and orange peel with a nuttiness that lingers for minutes. Very viscous with low alcohol content. A rare treat.
5
Rodrigo H
Vivino
Now I understand why they call it wine of the kings. Just 3% alcohol. Honey, almonds, citric tones, spectacular bouquet. Finish takes ages.
5
Iwo Zakowski
Vivino
Hello. I am giving those 5* ratings today, but what do you do when you have a legend in front of you. It's really like drinking pure gold. Wow
5
April Reddout
Vivino
What a treat to try something so exquisite and collectable. If you love botricized late harvest or ice wine, this will be a complete delight.
5
Drinking Bloke
Vivino
Oh boy…! Honey, died apricots, peach, apples, nuts, caramel . Thick as syrup, but this is nectar for the gods! Soooo… good!!!
4.7
Nikos Iliopoulos
Vivino
Oremus Eszencia is a sweet dessert wine from the Tokaj region of Hungary. It is made from grapes that have been affected by noble rot, a fungus
5
Sverre
Vivino
Amber/gold color. Amazing aroma of honey, apricots, peach, orange and sweet vanilla. Sweet like nothing else. Almost like syrup in the mouth
5
Christopher James Wh...
Vivino
Try it if you get the chance. Tried a couple of different Eszencias from other producers - this was the best. Thick syrup, sweet but complex
5
Matthias Stolmár
Vivino
This is ultra-cool stuff, just the juice from the weight of the grapes, no pressing, this is better than Yquem and even Egon Müller, close to
5
Vikingddy
Vivino
Oh wow!! This is a mouthful of happiness. The feeling of having a sip really puts a smile on your face. The sweetness is full on but so concentrated
4.5
Masato Yoshikawa
Vivino
4.6pt. (Still young!) Heavenly elegant, complex Tokaj Eszencia from Vega Sicilia's hungarian winery! High acidity make the balance of intensity
5
Jøran Lillesand
Vivino
Special add-on to Vega Sicilia tasing. Great privilege to try something this rare, something I thought I'd never get to taste. 500-600 g/l sugar,
4.5
Angel Azcarraga
Vivino
Nectar of the gods. High acidity and high sugar, coating, concentrated flavors of caramelized pineapple, stone fruit, honeysuckle. This used
5
Richard Turk
Vivino
Essence, naturally extracted sweet heaven.
5
Winotou
Vivino
💯/💯 TOP TOP TOP PERFECT WINE‼️Wine trip, Tokaj🥂🥂🥂🇭🇺🇭🇺🇭🇺🙂🙂🙂 OREMUS
5
Itthi Nitayaporn
Vivino
Exceptionnel to any other wine, this is something different. Rare!! Honey orange and concentrated grape on its purity

Description

Oremus Eszencia 2013 es un exquisito vino dulce natural, elaborado con las variedades Furmint, Hárslevelü, Zéta y Sárgamuskotály en la bodega OREMUS (Tempos Vega Sicilia) en Tokaj, Hungría. Este vino es una joya de la histórica región vitivinícola de Tokaj, famosa desde 1630 por la excelencia de sus viñas, ahora reconocidas globalmente.

Con viñedos de una edad media de 17 años, extendidos sobre 98 hectáreas a una altitud de 200 metros sobre el nivel del mar, este vino se distingue en la gama de los vinos de Aszú por su riqueza y singularidad. Posee un contenido alcohólico bajo, entre 2 % y 3 %, debido a que no toda la concentración de azúcar fermenta, resultando a menudo en más de 500 gramos de azúcar residual por litro.

La recolección de las bayas de Aszú se realiza de manera individual, y cada vendimiador puede recoger entre 5 y 10 kg de uva al día. Las uvas se dejan reposar de 5 a 10 días bajo su propio peso, facilitando la extracción natural del jugo. Posteriormente, el mosto se almacena en recipientes de vidrio o ánforas de 50 litros para una fermentación muy lenta. Después de un año, el vino se transfiere a barricas "Átalag" de 68 litros para continuar su maduración. Finalmente, envejece en botella, un proceso que puede extenderse por décadas.

Este vino es ideal para consumo inmediato, aunque ofrece un potencial de envejecimiento de hasta 50 años si se almacena en condiciones ideales: 12-14 ºC y 60 % de humedad relativa. Se recomienda servirlo a 8 ºC. Una opción perfecta para aquellos interesados en comprar vino online, buscando una experiencia única y duradera.

CATA DE VINOS Y EVENTOS

Pruebe uno nuevo con el equipo de SOLO WINE

Image: CATA DE VINOS Y EVENTOS

18+

Para acceder al sitio es necesario confirmar su mayoría de edad y su consentimiento para el procesamiento de cookies. Para obtener más información, consulte nuestra política de privacidad.