Pascal Agrapart Minéral Blanc de Blancs Grand Cru Extra Brut 2017

93 Parker
Pais

Francia

Vintage

2017

Region

AOC Champagne

Volumen

750 ml

Bodega

CHAMPAGNE PASCAL AGRAPART

% VOL

12,5

Variedades

Chardonnay

Caja

6 Botellas

Tipo

Espumoso

Estilo

Seco

136,85 
-
+

Reseñas de la comunidad
4.4 Vivino

4.6
Contifex
Vivino
Med lemon, pronounced intensity, mint, peach, pineapple, orange, grass, pastry, vanilla, cream, apricot, lemon, orange oil, pineapple, chalk,
4.4
Dmytro
Vivino
Great! Complex, intense, deep, concentrated. Still needs some time for aging.
4.4
Teddy Ong
Vivino
Lots of skin flavour. Green apple, minerals, yeast, almond
4.3
DK
Vivino
Improved a year after release. Well-integrated acidity. Tasted last year with Pascal. No disgorgement date on the back label.
4.4
Yw
Vivino
citrus minerals brioche yeast cream apricot acacia
4.3
Anders Eriksen
Vivino
🌟93 points🌟 Pale lemon. Fresh apples and grapefruit. Chalk. White flowers. Flint. Yeast. Lemon. High acidity. Creamy texture. Crisp. Salt.
4.3
Anton Tlustyy
Vivino
4.3-4.4 📝 D: not specified. 13/4/2024
4.3
Sindre B
Vivino
Red currant, lemon, orange, apple, minerals, apricot, biscuit, almond, salt and chalk 93 P
4.3
Harry Rappaport
Vivino
Brioche and lemon with large bubbles and a mineralic ending. A delightful Champagne.
3.9
eyebrowjoyce
Vivino
Pear nose, Crisp and fizz on the tongue, ticklish, White flower, chalky, malic Delicate bouquet, pointy tho, pear
4.7
Andrew Thiermann
Vivino
👃 minerals citrus brioche apple lemon green apple chalk 👅 citrus brioche apple minerals lemon green apple honey toast almond
4.3
Chaf Smith
Vivino
Benchampagnes tasting at Boca. Another blanc de blancs with a toasty edge and a very long finish. Lovely piece of work. 60 months on Lees!
4.3
Andreas Johansen
Vivino
Light straw yellow. Nose of citrus and apples. The wines leaves a mature impression. On the palate, the wine is light-bodied and elegant. Some
4.5
Oļegs
Vivino
One of in pair tasted Champagne, both same producer just vineyard standing by but different. Gold in colour, quite sharp one with a flint in
4.5
Robbie Priddle
Vivino
Champagne trip starts here... we missed the 8:20 train by a few mins. @[1|2624156|Carlo Terruzzi] suggested we kill the hr by opening up his
4.6
Pontus Persson
Vivino
Ben’s tasting “Les Terroirs” at Boca. 50% tank. 50% large oak. 60 mth on lees. From the parcels Champ Bouton & Bionnes. On the nose it’s
4.8
Milivojevic Vladimir
Vivino
Probably best blanc de blanc grower Champagne I ever tried, acctually this is the best sparkling wine I tried! No tasting notes because this
4.3
Ivan Cappadozzi
Vivino
Golden in the glass, very fine perlage, lime zest, citron, lychee, yellow fruit… on the palate again, lemon, saline or mineral, high acidity,
4.7
Andrew Thiermann
Vivino
👃 minerals citrus brioche apple lemon green apple chalk 👅 citrus brioche apple minerals lemon green apple honey toast almond
4.5
Alex Wong
Vivino
Incredible concentration. Ripe lemon, lemon peel, with an intense yet well integrated layer of aromas from autolysis like brioche and pastry,
4.6
Spyros Blatsios
Vivino
minerals, citrus, brioche, apple, lemon blossoms Intense and complex nose. Mouth with structure and razor sharp acidity. Intense fine bubbling.

Description

El bouquet del vino se destaca por ser sofisticado, destacando aromas de cítricos maduros y toques de lima. Su paladar es seco, pero intensamente concentrado, vibrante y con un característico sabor salino y calcáreo. Este Champagne posee una textura cremosa y una complejidad excepcional, además de ser extremadamente delicado y con un final prolongado e impresionante.

El Pascal Agrapart Minéral Blanc de Blancs Grand Cru Extra Brut 2017 es un espumoso, elaborado exclusivamente con Chardonnay en la AOC Champagne, en el corazón de la celebración de la Côte des Blancs. Esta zona es reconocida por sus suelos de piedra caliza blanca, ideales para el cultivo Chardonnay, contribuyendo notablemente a la calidad del vino. Pascal Agrapart cultivar Chardonnay en cuatro de los grand crus más aclamados de la región: Avize, Cramant, Oger y Oiry.

El Minéral de Pascal captura magistralmente la identidad única de la Côte des Blancs, utilizando uvas de viñedos antiguos en Avize y Cramant que se benefician de los suelos calizos, lo que infunde al vino una notable frescura y elegancia. En bodega contiene una mezcla técnica cercana a la fermentación de los frutos en barricadas de madera y otros depósitos de aceite, con un perfecto equilibrio entre la fruta y el fresco, y la crema con textura. Después de su segunda fermentación en botella, este champagne madura sobre levaduras durante cinco años, y se añade muy poco azúcar después del degüelle, resultando en un estilo extra brut que lo hace excepcionalmente seco y placentero al paladar.

Esta excepcional milla de champán no es un solo reflejo del original con un alto perfil de sal y mineral, que además sigue evolucionando y mejorando con el tiempo. Si está interesado en comparar vinos de calidad y distinción, el Pascal Agrapart Minéral es una excelente selección que no decepcionará a los paladares más exigentes.

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Image: CATA DE VINOS Y EVENTOS

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