Preludio de Sei Solo Magnum 2019

Pais

España

Vintage

2019

Region

D.O. Ribera del Duero

Volumen

1500 ml

Bodega

SEI SOLO

% VOL

14

Variedades

Tempranillo

Caja

1 Botella

Tipo

Tinto

Estilo

Seco

56,90 

Reseñas de la comunidad
4.2 Vivino

4.2
Jeroen
Vivino
Premium RdD taking me back to a fine winetrip to this region a few years ago. First tasted via Coravin last Sunday now decanted for two hours.
4.2
Robinf
Vivino
Nice! One sometimes needs RdD 😎 Bramble, dark fruits, vanilla, little alcohol sweet. 20m on wood. Very ripe style, structured and full bodied.
4.2
David D
Vivino
Great Ribera red, good value. More modern then not, still some oak, fine tannins, red and black fruit, supported by good acidity. Silky smooth
4.2
Morten O. Svendsen
Vivino
N: vanilla black fruit cassis. P: oak blueberry tobacco leather licorice black fruit cigar box espresso. Dark ruby Color. Aired for 2 hours.
4.2
Ian Lean
Vivino
Dark garnet with a purple corona. Rich herbs lavender and forest floor. Black plum dark cherry bay leaf chocolate cigar box hints of mint. Slightly
4.4
Aurelijus
Vivino
Wonderful Ribera! Very calm, well balanced, elegant, easy drinkable.
4.3
Daniel Silva
Vivino
Very very very good Italian. I had with Julien in Madrid.
4.2
Christian Rogersen
Vivino
Massive steak wine with deep notes of plum, dark cherries and oak. Perfect balance. 92 points
4.4
Jacob Heath
Vivino
oak tobacco cassis
4
Juan Pedro Baca
Vivino
Verema 2022 2do vino de Sei Solo. Excelente bodega. Vino elegante. blackberry cherry black fruit cassis chocolate dark fruit plum oak dark
4.1
Lynn Phan
Vivino
Incredibly dry - almost beyond my tolerance, but great with beef. Even the nose is dry. Dark fruit, oak, dark chocolate, tobacco. It's too dry
4
Anders H
Vivino
A good Ribera del duero. Wellmade with notes of black fruits like plum and blackberries mixed with oak. Quite dry with medium and round tannins.
4
Jacob Trattner
Vivino
RDD 🇪🇸 Deep red with almost purple rims like Tempranillo from RDD should be! Heavy but in a good way, lot of dark berries, dark cherries,
4.1
Mads Johnsen
Vivino
The nose is oaky and has hints of leather. The body is a bit lighter than expected and the taste is also a bit more easygoing than usual for
4.1
Mads Borup
Vivino
Classic and dark fruity Ribera del Duero. 100% Tempranillo. Aged for 20 months in 600, 500 and 228 littre barrels of french oak. Bottled in july
4.1
Phil Hendrickx
Vivino
The grapes for this wine come vineyards in the villages of La Horra, Gumiel de Izan and Moradillo from 12 to 80 year-old vines. Displaying a
4
LoDogg
Vivino
Better this time because I was in a place where I could decant it. Still it tasted of cocoa, rich cherries.
4.1
Marco Azzari
Vivino
Bold, powerful for being the entry wine of winery. Raspberry, blueberry, touch of plums. Hints of oak, full bodied.

Description

Se trata de un vino tinto en su punto óptimo de madurez, caracterizado por sus cautivadores aromas de frutas compotadas, sutiles notas balsámicas y delicadas pinceladas de madera tostada. Al degustarlo, se revela como una experiencia sensorial única, con una textura untuosa que envuelve el paladar con amplitud. Sus taninos suavemente pulidos y un final exquisitamente especiado hacen de este vino una elección excepcional.

Preludio de Sei Solo 2019 Magnum, parte fundamental del proyecto personal de Javier Zaccagnini, expresidente del Consejo Regulador Ribera del Duero y cofundador de la reconocida bodega Aalto, comparte su origen con el vino Sei Solo, siguiendo procesos de vinificación y crianza similares. A pesar de estos lazos comunes, el Preludio de Sei Solo ha forjado su propio camino a lo largo del tiempo, destacando por su perfil robusto y fresco. Se trata de un monovarietal de tempranillo.

Este tempranillo se cultiva en viñedos ubicados en La Horra, Gumiel de Izan y Moradillo, todos sometidos a rigurosas supervisión en bodegas. Con viñedos que abarcan desde los 60 hasta los 100 años de edad, junto con otras cepas más jóvenes, todos cultivados en sistema de vaso y con bajos rendimientos, la uva se selecciona a mano en pequeñas cajas durante la vendimia. Cada racimo se somete a una minuciosa inspección en mesas de selección, asegurando la calidad óptima.

El proceso de fermentación tiene lugar en tanques de acero inoxidable, con la elaboración de cada parcela de forma individual, seguida de la maloláctica en barrica y depósito. El vino madura entre 17 y 20 meses en barricas de diferentes capacidades: 228, 500 y 600 litros. Descubre la singularidad de Preludio de Sei Solo 2019, disponible para comprar vino en nuestra tienda en línea.

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