La Fleur Vivaltus 2016 Mangum

93 Parker
94 Suckling
Pais

España

Vintage

2016

Region

D.O. Ribera del Duero

Volumen

1500 ml

Bodega

VIVALTUS

% VOL

14,5

Variedades

Cabernet sauvignon, Tempranillo

Caja

1 Botella

Tipo

Tinto

Estilo

Seco

128,50 
-
+

Reseñas de la comunidad
4.2 Vivino

4.2
Jesper Moonen
Vivino
(4,2) More French than Spanish in style! This is made with a lot of restraint. Less oak, more freshness. Black cherries, earth and ristretto
4.2
Andy - Grape Busters
Vivino
A Ribera composed of 97/3 Tempranillo/CS from 70-90 y.o. vines grown at 840-870 masl, 14.5% abv., 5 g/l acidity, 1.6 g/l res. sugar, 11 month
4.2
Elgin Leow
Vivino
2016, drank in 2023. Bel’s wedding. Tempranillo/Cab/Merlot blend with a big nose. Cassis, dark cherry, some tobacco and dried leaves. Palate
4.4
mk
Vivino
Second of Vivaltus 97% Tempranillo 3% CS Deep Ruby with purple hue Strawberry Sorbet,Raspberry,Blackcurrant,Blackcherry,Prune,Pommegranate,
4.3
Rudolf Keller
Vivino
This RdD is a special one and a unique cuvée made up of mostly tempranillo, some cabernet and a hint of merlot. Immense nose that begins with
4.1
Frederic Knockaert
Vivino
Excellent RdD from 90+ year old vines. Mainly Tempranillo (97%) with a sprinkling of Cabernet Sauvignon. 90% of the wine was subjected to 11
4
LubosV
Vivino
Full bodied Duero. Already quite smooth, with pleasant supporting acidity and present and young but pleasant tannins. Barnyard, chocolate, blackberry,
4.2
Nigel Menezes
Vivino
Powerful Rdb, notes of dark fruits, vanilla tobacco leather and it was delicious. Would love to try more.
4.2
Corin Martin
Vivino
Subtle and smooth with complex hints of cassis rose hip, a great Ribera. We had a magnum and it was well received by all.
4.2
Shawn Pua
Vivino
Straight from the bottle. On the nose, red cherry. On the palate, dark chocolate, bold, medium tannic, dark chocolate, hint of spice and medium
4.3
Ivan Đurović
Vivino
vanilla chocolate oak leather cassis tobacco rubber bay leaf
4
Sebastian R.N.
Vivino
Compact wine with concentrated fresh red fruit and heavy influence by oak. Representative for the region. Lacks complexity for a higher rating.
4.1
Edward Frenander
Vivino
Medium full bodied with medium tannins. Fruity notes of black cherry, chocolate, green herbs and oak. Well balanced and enjoyable!
4.5
Brynjar
Vivino
Wow, this is very lovely. Taste of oak or even cedar, black currant, sweet cherry, vanilla
4.2
Ben Wright
Vivino
Red cherry tobacco earth
4.2
Mats Beckman
Vivino
Very full complex aromas dark berries leather etc Full body rich warm tastes
4.1
A Bystrom
Vivino
oak leather dark fruit medium tannins Together with the Granners and some cheese and different cold cuts - the coppa iberico was delicious. AB
4.1
Sinne
Vivino
Dry, full body, medium acidity velvety medium plus tannins Notes of plums, cherries spice, chocolate, dark soil leather black currant tobacco

Description

Este vino presenta un color rubí con matices violáceos. Su aroma es una mezcla cautivadora de frutas negras maduras y sutiles notas florales. Al probarlo, se percibe una entrada potente y seca, acompañada de una acidez equilibrada que añade un toque medio-alto. Sus taninos bien balanceados le otorgan un cuerpo notorio. Los sabores se despliegan con una rica combinación de frutas negras, especias, matices minerales y tostados. El final se distingue por un sutil toque ahumado, y su posgusto persiste en el paladar de manera prolongada.

La Fleur Vivaltus 2016 Magnum, un exquisito vino tinto de la reconocida bodega Vivaltus, situada en la prestigiosa D.O. Ribera del Duero. Esta bodega se encuentra estratégicamente ubicada entre los encantadores castillos medievales de Peñafiel y Curiel de Duero, dentro del idílico Valle del Cuco, ofreciendo un entorno natural incomparable.

Elaborado principalmente con un 97% Tempranillo (Tinta fina) 3% Cabernet Sauvignon – Merlot. Las uvas provienen de viñedos ubicados a una altitud entre 840 y 1000 metros sobre el nivel del mar, con cepas que tienen entre 70 y 100 años.

La vinificación se realiza de manera individual para cada parcela, utilizando la gravedad en todas las etapas del proceso. Se lleva a cabo una selección manual de las uvas en el viñedo y un meticuloso proceso de selección óptica en la bodega. La fermentación se realiza de forma natural, con levaduras autóctonas y con la mínima intervención posible. Posteriormente, el vino pasa por un periodo de crianza de 11 meses en barricas de roble francés de grano extra-fino, siendo el 20% de estas barricas nuevas.

La Fleur Vivaltus 2016 y disfruta de la elegancia, frescura y expresión frutal que solo este vino excepcional puede ofrecer.

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