The Flower and the Bee Blanco Treixadura 2023

Pais

España

Vintage

2023

Region

D.O. Ribeiro

Volumen

750 ml

Bodega

COTO DE GOMARIZ

% VOL

13

Variedades

Treixadura

Tipo

Blanco

Estilo

Seco

8,94 
-
+

Reseñas de la comunidad
3.8 Vivino

4
Alex Reid
Vivino
Honey, apricot and peach on the nose. Some minerality as well, but a nice balanced acidity thats not too over the top. Solid wine
3.9
Danny Hillman
Vivino
First experience with vinhao. Nice fresh white with some ocean chalk and citrus and some light sweetness. Well paired with an elegant dorade
4
Martin Ladera
Vivino
Golden color, melon, honey, apricot, white flowers, sweet, slightly aged, full body low to med acidity, very good, would buy again.
4
Raf De Leu
Vivino
Lunch at Wilford T. Haddock tartare with radishes & seaweed, paired with this very nice white Ribeiro. Opening with crushed rock minerals and
4
Mr Kevvy
Vivino
Herbal nose with some fruit nuances. Palate starts as herbal before peach apricot and almonds kick in. Balanced acid and alcohol with a medium
4
NB
Vivino
One of the loveliest noses I’ve ever experienced. Floral with sweet notes, citrus and minerals. Some grip going down, white stone fruits,
4.2
Anna
Vivino
First impression was so so, but wine was colder than it should be. After it warmed up to a room temperature I changed my mind. Really good white
4
Paul Sheehan
Vivino
A lovely fresh and crisp wine with distinct minerality, stone fruits, orange honeysuckle notes on the nose. Made from the Treixadura grape and
4
Rachel Smith
Vivino
Yum, pear, lemon curd, lime, honey, minerals, palate is creamy, like zingy yogurt and pineapple. Very fresh and light
4.5
Aditya Reddy
Vivino
Refreshing and light, strong notes of lemon verbena on the nose and throughout the taste. Also got melon and apricot
4.2
Nicolas Zeuss
Vivino
Very interesting wine from Galicia. First reaction gave me the feeling of sparkling wine. Yellowish color with a nice density. Balanced. Sweat
4
Zach P
Vivino
Citrus, stone, and pear on the nose that continue into the palate with a pleasant acidity and a honey-like finish. Really good wine (tasted in
4
Harald Loeffler
Vivino
Dry. Peach aroma. Stone fruit taste. Touch of honey. Nice, will rounded taste.
4
Rysears
Vivino
We also enjoyed at Actinolite
4
Ari U
Vivino
Enjoyed while chilled. Lovely berry hints.
4
Bram Gruwez
Vivino
Very refreshing and fruity
4.2
Rich Buck
Vivino
Light crisp, lower softer acidity - easy day drinking. Liked this.
4
Ben Hansen
Vivino
Very nice white for a summer fish dinner.
3.9
Emcee
Vivino
Cute label this but I also do love Treixadura so as they say 1+1= 2 🥳 Simple arithmetic 😋 Honeyed nose with a citrus & mineral character.
3.9
Maarten Eekels
Vivino
(15,5/20) Lovely Treixadura from Ribeiro. Floral, energetic, great texture, good length. Medium intense aromas of gooseberry, lemon zest, tangerine,
3.8
Adam Gostyn
Vivino
If you picked this up in a Spanish supermarket for 12-14 euro you wouldn’t be disappointed
4.1
Jacob Gauguin
Vivino
Remarkable yellow and fragtant white from Spain.
4
Andrew Moss
Vivino
Crisp, fruity and fresh, lovely with my tapas.
3.8
Viktor Kjellsson
Vivino
Wine Dog tasting 11/36 Flowery, elderflower, herbs, liqorice, lime with medium acidity, i like.
3.9
Richard X
Vivino
honey citrus minerals
3.9
Jaime Hortal
Vivino
Pear, peach, honey, lime. Very refreshing

Description

Este vino blanco despliega cautivadores bouquets florales y herbáceos en la fase olfativa, enriquecidos con deliciosas pinceladas de frutas cítricas y sutiles toques minerales. Al paladar, se presenta con una entrada tentadora que se equilibra hábilmente mediante su excelente acidez. Destacándose por su cuerpo generoso y agilidad, este vino blanco se revela como una experiencia refrescante y frutal que cautiva los sentidos.

The Flower and the Bee 2023 representa un vino blanco excepcional, elaborado exclusivamente con la variedad Treixadura por la prestigiosa bodega Coto de Gomariz, situada en Leiro (Ourense) y amparada por la Denominación de Origen Ribeiro. Este magnífico vino es fruto del sueño cumplido de Ricardo Carreiro Ameijeiras, conocido como Caco, quien regresó a su tierra natal en los años setenta después de emigrar a Sudamérica. Su anhelo era claro: producir vinos de renombre a nivel mundial y restaurar el prestigio histórico de Gomariz como enclave vitícola.

Actualmente, la bodega cuenta con 24 hectáreas, la mayoría cultivadas bajo los principios de la viticultura natural, siguiendo las enseñanzas de Fukuoka. La combinación de esta filosofía de cultivo, la diversidad de suelos (arenas graníticas, arcilla y esquistos) y un microclima singular, brindan las condiciones óptimas para obtener vinos genuinos que capturan la esencia de la región.

La recolección de las uvas se lleva a cabo de forma manual, utilizando cajas de 18 Kg. y una mesa de selección en la propia bodega. Posteriormente, se realiza un desfangado estático seguido de una fermentación a baja temperatura. El vino madura en depósitos durante varios meses antes de ser embotellado, y luego reposa en botella para alcanzar su pleno potencial. Descubre la autenticidad de este vino que captura la esencia única de su lugar de origen, y no dudes en comprar The Flower and the Bee para experimentar la calidad inigualable de este vino.

CATA DE VINOS Y EVENTOS

Pruebe uno nuevo con el equipo de SOLO WINE

Image: CATA DE VINOS Y EVENTOS

18+

Para acceder al sitio es necesario confirmar su mayoría de edad y su consentimiento para el procesamiento de cookies. Para obtener más información, consulte nuestra política de privacidad.