Tomás Postigo Verdejo Fermentado en Barrica Blanco 2023

Pais

España

Vintage

2023

Region

V.T. Castilla y León

Volumen

750 ml

Bodega

TOMÁS POSTIGO

% VOL

14

Variedades

Verdejo

Estilo

Seco

Tipo

Blanco

30,91 
-
+

Reseñas de la comunidad
4.2 Vivino

4.5
Guilhem Renaud
Vivino
Thats is Verdejo to next level, concentration, complexity, freshness, all this with a Ferrari oak ageing, pure precisión. Finish is forever
4.5
Ferran Sala
Vivino
A really excellent Verdejo from Castilla Leon that has been in barrels for 8 months resulting in an incredible valuable product. The wine has
4.3
Paul Hewett
Vivino
A great value barrel fermented Verdejo. Perhaps because it's not from Rueda. Fruity and floral overtones with an oaky, creamy body. Perfect for
4.7
Montse Khemlani
Vivino
Tasted in Los Años Locos with @[1|5179741|Guillem] and Tomás Postigo himself, paired with a tuna steak with coconut cream and achiote. Fantastic
4.5
Javier Rodriguez Nie...
Vivino
Super Verdejo Barrel Fermented Deep Gold appearance Medium (+) intensity aromas of citrus, toast, butter. Wine is developing Dry, medium (+)
4.5
Mike Barclay
Vivino
This is a stunning wine, I don’t drink a huge amount of white but this ind will definitely be revisited. Pale green colour, earthy slightly
4.3
Lino Medin
Vivino
Lovely oak aged Verdejo!! Bold and dry with notes of sweet fruit, balanced acidity. Classy wine, creamy and savory. Floral with good structure.
4.1
Frederic Knockaert
Vivino
Live tasting notes during a nice dinner in the old center of San Sebastián. Went for this serious oaked Spanish Verdejo as it will go with most
4.4
Carlo Vargas
Vivino
Pear, peach, oak and mineral notes. On the bold side, dry and lightly acidic. This is an excellent Verdejo with very interesting characteristics.
4
Tim Jarvis
Vivino
Just arrived in Malaga. This is a fresh, crisp wine that is about to be enjoyed with a grilled sole fish dinner - can’t wait!
4.2
Jari Kaunisto
Vivino
very nice light fresh apple
4.5
SE 32
Vivino
4.4🌟 The only white offer from my 🔝 RdD producer. It's 100%Verdejo out of Rueda on 750M altitude , 8M in French oak. Bottle 6311 of 8525. Straw-greenish
4.2
Francisco Balbuena
Vivino
Enjoyed this Verdejo for mother’s day with a Japanese 🍣 meal. On the nose buttery and citrus and on the mouth more minerals and oak but
4.4
Reto R. Andris
Vivino
2019 tasted 2023.05 Verdejo nose, but from old wines that makes this wine more dry and with a buttery mouth, complex and round long finish 14% Verdejo
4.2
Dana I
Vivino
butter cream stone green apple minerals yeast @[1|31541753|Daulet Kuatbekov]! Nice dinner in Lasai Bilbao
4.2
Frank_S
Vivino
An amazing Verdejo of Spain with oak butter cream pear vanilla citrus peach honey minerals apple pineapple hay toast mango yellow apple lemon
4.5
Esteban Grinan
Vivino
Delicious, tasty...great white wine with strong personality and wood flavors. Good for fish or white meats, cheese and good Iberian embutidos.
4.5
Tim Jones
Vivino
Well integrated oak, very smooth wine. Bought in a superior Tapas/restaurant in Madrid for 27 euros. Absolute bargain by UK restaurant prices

Description

Este vino presenta una tonalidad amarillo dorado con destellos brillantes y limpios. Al descorchar la botella, se revelan cautivadoras notas frutales exóticas maduras, realzadas por toques cítricos. A medida que se desarrolla, el vino despliega matices vegetales característicos de la cepa, en armonía con especias de la madera perfectamente integradas. Su carácter se distingue por un equilibrio dinámico entre nerviosismo, acidez y frescura palpable, ofreciendo simultáneamente una sensación cremosa con evocadoras notas lácteas. Los taninos se presentan de manera sutil y elegante.

El Tomás Postigo Fermentado en Barrica 2023 es un vino blanco exclusivo, con un 100% de uvas Verdejo cultivadas por la reconocida bodega Tomás Postigo en la región de V.T. Castilla y León. Estas uvas verdejo provienen de una cuidada selección de viñedos de pie franco en la pintoresca zona de Nieva (Segovia), caracterizados por ser viñedos antiguos que se autorregulan, produciendo de 1.500 a 3.500 kilogramos por hectárea.

Situados en suelos ácidos con abundantes guijarros de componente silíceo, estos viñedos aportan un toque único, generando vinos excepcionalmente aromáticos, suaves y con la acidez perfecta para la elaboración de vinos de crianza prolongada. En cuanto a su elaboración, el Tomás Postigo Fermentado en Barrica se somete a un proceso cuidadoso de fermentación en barricas nuevas de roble francés. Este vino de crianza se perfecciona durante 8 meses en barricas nuevas de roble francés, con batoneos periódicos en las mismas barricas.

Este vino Tomás Postigo Fermentado en Barrica 2023, ideal para quienes buscan comprar vino de calidad, ofrece una experiencia única, fusionando la tradición de la variedad verdejo con las técnicas de vinificación innovadoras de la bodega Tomás Postigo.

CATA DE VINOS Y EVENTOS

Pruebe uno nuevo con el equipo de SOLO WINE

Image: CATA DE VINOS Y EVENTOS

18+

Para acceder al sitio es necesario confirmar su mayoría de edad y su consentimiento para el procesamiento de cookies. Para obtener más información, consulte nuestra política de privacidad.