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Domaine Arlaud Bourgogne Roncevie 2022

Pais

Francia

Vintage

2022

Region

AOC Bourgogne

Volumen

750 ml

Bodega

DOMAINE ARLAUD

% VOL

13

Variedades

Pinot Noir

Caja

6 Botellas

Tipo

Tinto

Estilo

Seco

El precio original era: 44,95 €.El precio actual es: 40,46 €.
-
+

Reseñas de la comunidad
4.1 Vivino

4.4
Boris.Kingston
Vivino
Clear, medium, ruby. Nose: Ripe red fruit. Red cherry, cranberry, raspberry and hint of red plum. Soft dark fruit notes of black cherry. Clean
3.7
Joseph Rende
Vivino
Pretty with floral notes and red cherry, boysenberry, and a slight herbal quality on the nose. Just by the smell, we know we’re in Burgundy.
4.2
Thomas Bourdeau
Vivino
Soft mineral tannins, ripe red fruit raspberry. Vanilla. Very nice
4
E Navas
Vivino
Fresh red fruit, raspberry, strawberry, cherry. Slight chocolate, tiny bit of oak and earthy. Very good balance. Delicious Bourgogne.
4.1
Savanna King
Vivino
Tons of red fruit, like cherry or raspberry, and some plum & jam. Ends with a touch of white pepper, green herbs/ mushroom, and minerality.
4
Anderson Zeng
Vivino
3.9/5. Quite floral with lavender, red cherry, smoke, oak, eucalyptus. The palate has slight bitterness with firm structure for a Pinot. Medium
4
Anthony Zhang
Vivino
Great value burgundy. This is right next to the village of Gevrey Chambertin. Wildflowers with blackberries, raspberries, and a lot of juicy
4.2
Matteo Gervasio
Vivino
Really happy about this Burgundy PN. Round, soft tannins, smooth yet with character. Strawberry, plum, cherry, violet, pak, buttery end
4.5
Phil & Steph
Vivino
1 Mind blowing 1.5 Undrinkable 2 Would not drink again 2.5 Wine 3 Good wine 3.5 Would buy again 4 Would recommend 4.5 Almost perfect 5 Mind
4.1
TC
Vivino
2020 edition. Nice dark ruby red. Fairly denser than a usual Pinot Noir in terms of seeing thru. Nose was a lot of red fruit and some herb
4
David Bell
Vivino
2014 vintage. Med+ intensity of aroma, quite complex - lots of raspberry, cherry, leather, vanilla, toasted wood, some earth and minerality.
4.3
Sean Grullon
Vivino
Baby gevrey Chambertin. Fresh, with wild berry and floral aromas with a nice mineral finish. Not as concentrated or earthy as most classified
4
Daniel Furtwaengler
Vivino
Light purple. Medium(+) intensity. Ripe Black fruit and red fruit red lilies. Youthful wine. Dry, high acidity, medium tannins, medium body,
4.5
Taho .
Vivino
We had this for our final dinner in Rome with two of our best ever friends. It’s very well rounded and pairs wonderfully with all kinds of
4.3
Øystein R
Vivino
Digg frukt. Masse tertiære aromaer. Enormt bra syre. Til perlehøne med kål, mais etc. cherry red fruit earthy mushroom leather vanilla cranberry
4.3
H&Y
Vivino
@Arakataka Rating based on value for money! Amazing value for money! Dark red - meaty, juicy, structured and a little thight. Aromas of red
4.3
K F
Vivino
Fruity on the nose, very dark, medium body, cherry, raspberry earthy oak, medium acidity, soft tannins, long finish. Very solid wine, and best
4.2
Dave Thomas
Vivino
Vin biologique, loads of red fruit, from Strawberry sweetness to blackcurrant sharpness. Tannin builds as does the biologique nose but never

Description

Este vino deslumbra con aromas cautivadores de pétalos de rosa, frambuesas silvestres y notas evocadoras de sotobosque. En boca, despliega un vibrante abanico de sabores, desde cerezas rojas y negras hasta fresas silvestres y delicados matices de cáscara de naranja. La fruta se presenta exuberante y perfectamente equilibrada, sin exceso de madurez. Su textura seduce con taninos finos y aterciopelados, mientras que esta añada excepcional destaca por su energía vibrante y entusiasmo, culminando en un final prolongado y memorable.

Domaine Arlaud Bourgogne Roncevie 2022 es un distinguido vino tinto seco de Francia, específicamente de AOC Bourgogne, elaborado exclusivamente con uvas Pinot Noir por Domaine Arlaud. Esta bodega tiene sus raíces en el enlace de 1942 entre Joseph Arlaud, originario de Ardèche, y Renée Amiot, perteneciente a una familia con una rica herencia vinícola en Borgoña. Adquirida en 1964 por Joseph Arlaud, la finca se sitúa en terrenos privilegiados de Gevrey Chambertin, aunque solo la propiedad de Arlaud fue reclasificada en ese mismo año, destacando su suelo de arcilla calcárea y marl de Bresse.

Desde su diseño, la bodega se ha enfocado en mantener la pureza de la uva, desde el viñedo hasta la prensa, permitiendo adaptaciones en el proceso enológico para resaltar las cualidades únicas de cada vendimia, priorizando el equilibrio y la elegancia sobre la extracción intensa. La selección meticulosa de la uva ocurre cuatro veces, incluyendo una despalillada sin estrujado.

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Image: CATA DE VINOS Y EVENTOS

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