Pintia 2018 375ML

95 Parker
95 Peñín
96 Suckling
93 Wine Spectator
Pais

España

Vintage

2018

Region

D.O. Toro

Volumen

375 ml

Bodega

VEGA SICILIA

% VOL

15

Variedades

Tinta de Toro

Caja

6 Botellas

Estilo

Seco

Tipo

Tinto

49,75 
-
+

Reseñas de la comunidad
4.5 Vivino

4.6
Christos Doulaveris
Vivino
Oak, vanilla, blackberry, plum. Soft, dry, medium tannins and bold. An insane tasty wine for to finish a meat pepper dish. Cheers to some more
4.5
Pascal
Vivino
dark cassis, ripe fruit, cherry, fig, sweet chococlate, cedar. quite high acidity, rich body, fine tannins. dark fruit, intense core.
4.6
christian musu
Vivino
Wow🤯💣 Deep and intense wine nose blackberries, plum, cocoa notes and oaky notes silky tannins and offers amazing finesse PT96
4.5
Louis Rivera
Vivino
A great wine, a masterpiece, Ribera del Duero compares favorably to Vega Sicilia Unico at a fraction of the price. If you see it buy it!!
4.6
Marcel Moreno
Vivino
Outstanding elegance and balance. Great tension and integration of oak. Dark fruit and blueberry and a smoke quality. Stud wine.
4.8
Garry Marsh
Vivino
Wonderful wine. Drinking beautifully now. So smooth, the nose is gorgeous with red fruit to the fore. Medium bodied. Huge finish.
4.5
Rob Hellauer
Vivino
Tight st first, needs to open very nicely. Balances out. Vanilla on first sip, opens into dried out wood chips, nice blackberry
4.5
Jan Fabricius
Vivino
The Pintia 2018 Magnum is young, but very well made. Black chocolate and fine vanilla some oak and twist of tobacco. Lots of potential. + 5-10
4.5
Thomas Ferrone
Vivino
Oh man!!! 15% ABV and rich with dark fruits buts drinks so smooth. It literally taste like silk and as it opens up you get notes of Chocolate
4.5
The Gloger
Vivino
It was still too young. But a wonderful potential! This os an outstanding wine. So powerful. Full body. Intense. Oak. Red and black fruit. smoke
4.5
Lionel Choong
Vivino
Follow up tasting at wine shop Tanjung Bungah Penang Malaysia, rich dark blackcurrant plums, rich dark chocolate, long tannins, pair with tiramisu
4.5
Enrique Cruz
Vivino
Out of the two Pintias we tried, this was the best!!! We tried Pintia 2018 and 2019 oak vanilla leather blackberry plum black fruit black fruit
4.3
@Shane G
Vivino
Aired 5 hours. Slightly ripe and blue fruit for sure. Gained elegance in the context of Toro after many hours. Everyone wanted more. Context
4.3
Steven Brunskill
Vivino
100% Tempranillo deep opaque more elegant perfumed very structured with higher acidity long long finish. 700 m ASL AVA 36 years 15% ABV but
4.7
Robert S
Vivino
Christmas present to ourselves. Absolutely formidable tempranillo. Dark fruits and subtle vanilla/oak. Price in the Tenerife restaurant is the
4.5
Dirk Van Wassenaer
Vivino
Amazing wine! Impossible to distinguish from a great Ribera del Duero without knowing what you are drinking. Leaving aside Oremus, probably the
4.5
Andrzej Wojtczak
Vivino
208. Dark ruby. In nose vanilla, pepper and cherries. Smooth and rounded mouth, with well integrated tannins with nice refreshing acidity. Third
4.5
Roar Wold
Vivino
blackberry plum cherry leather. Dark red, allmost black. Cherry and leather on the nose. Beautiful wine. Smooth and with a character. Long lasting
4.5
Alex Wong
Vivino
Well crafted wine, much better experience than I first tried it a few years back. Dense black fruit, some macerated cherry, with dark chocolate,

Description

En esta cosecha, el Pintia se destaca como una opción excepcional con una expresión vertical y frutal única. Sus aromas intensos y brillantes, como mora, arándano y cedro, aportan una experiencia sensorial cautivadora. Este vino presenta una trama intrigante, acompañada de una textura sedosa que garantiza un placer inmediato, aunque su recorrido se extiende de manera asombrosa. Descubre la fascinación de este Pintia, perfecto para disfrutar y apreciar en cualquier ocasión.

Pintia 2018, un destacado vino de la D.O. Toro, es una creación excepcional del grupo vinícola Tempos Vega Sicilia. Este viñedo se encuentra a orillas del río Duero, dentro de la D.O. Toro, abarcando una superficie de 108 hectáreas en San Román de Hornija y Pedrosa del Rey. Las condiciones climáticas extremas, con inviernos fríos y veranos cálidos, influencian los complejos suelos caracterizados por una abundancia de cantos rodados.

Este monovarietal de Tinta de Toro proviene de parcelas con una edad media de 34 años y se cosecha de forma manual en cajas de 12 kg. Al llegar a la bodega, las uvas se someten a una cámara de frío durante 12 horas para preservar la intensidad frutal. Previo a la fermentación, se realiza una maceración en frío de 5 días en tinas de madera de roble, y la fermentación maloláctica tiene lugar también en madera. La elección de las barricas, ya sea en un 70% de origen francés y un 30% de roble americano, depende de las características de la añada. El vino reposa en estas barricas entre 12 y 15 meses antes de ser embotellado y experimenta un tiempo adicional en botella, nunca inferior a 12 meses antes de su comercialización.

La experiencia acumulada en cada botella es un testimonio del excepcional carácter de este vino. Explora y adquiere Pintia 2018 en nuestra tienda online, donde puedes comprar este extraordinario vino y sumergirte en una experiencia única.

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Image: CATA DE VINOS Y EVENTOS

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