Bouchard Père et Fils Gevrey-Chambertin 2015

91 Suckling
Pais

Francia

Vintage

2015

Region

AOC Gevrey-Chambertin (Côte de Nuits, Bourgogne)

Volumen

750 ml

Bodega

BOUCHARD PÈRE ET FILS

% VOL

13,5

Variedades

Pinot Noir

Caja

6 Botellas

Tipo

Tinto

Estilo

Seco

49,95 
-
+

Reseñas de la comunidad
4 Vivino

4.2
Si Cranfield
Vivino
Raspberry, cherry on nose, pallet tart in taste earthy. bit of heat. very very good but not perfect. Oak vanilla clove minerals on tannins.
4
Fatty
Vivino
Aroma: tobacco, herb, pepper, red fruit, hawthorn, Palate: delighted acid, red fruit, soft tannin, This wine is soft, young, time will drive
4
Jan Schäfer
Vivino
Bouchard Pere & Fils is making this fine Chevry Chambertain with delicate fresh young cherries notes, raspberries and a dusty dry hint. The vintage
4
G Solis
Vivino
Very good cote de nuits wine. Notes of cherry, strawberry, vanilla, leather and a hint of oak. Intense flavor. Lacks the complexity of other
4
Mr. M
Vivino
Normally would not open such young bottle but this was a surprising enjoyment. Young indeed however it did deliver Noble complexity combined
4
Richard Lehner
Vivino
cherries, a bit of a pigsty funkiness (in a good PN style). Firm chewy tannins - this wine needs time to integrate with the other components.
4
Dirk Steinmueller
Vivino
First impression: french Pinot Noir. Second impression: perfectly balanced, perfect medium alcohol, perfect natural acidity, perfectly dry but
4
Doug Hopkins
Vivino
This is an excellent example, to non-Burgundy drinkers of a crowd pleasing Gevrey-Chambertin. I would personally spend the 10 EUR more and get
4
Marcos Iglesias, Dip...
Vivino
Clear, medium ruby. Clean, medium intensity aroma of strawberry, cherry, forest floor, mustiness, vanilla. Dry, medium plus acidity, medium
4
Mr Kevvy
Vivino
Red fruit, smoke, cream, toffee and some oak on the nose. Wine is certainly no more than medium bodied on the palate, with red fruit, smoke,
4
Haim Ayash
Vivino
Thank god it's Friday. An explosion of aromas and flavours. Very enjoyable G.c Although very young. Velvet red colour. Storng nose of red berries,
4
DC Kaz
Vivino
This Gevrey-Chambertin is very young, but 2015 vintage is already accessible to some extent. The nose is still restrained, delicately releasing
4
Gaby M.
Vivino
still a baby, yet already very tasty (great vintage); red fruits, strawberry, smoke, caramel; medium bodied; tannins and acidity are present
4
James Pilachowski
Vivino
Ruby red and clear. On the nose, sour cherry and mushroom. Light bodied with medium plus plus acidity. Tart cherry, raspberry and cranberry.
4
Rich Perkins
Vivino
The best Pinot I've had. Still not for me - I'm a full bodied man. Oak and raspberry nose. Oak and raspberry on the palate too. Creamy and
4
V. K.
Vivino
4.2 minus 0.1 for the recycled cork (unpleasantly surprised by the latter). Purple in the glass, with an interesting aroma of raspberry, almond,
4
nielsmartin
Vivino
4.0 89p. Deep, rather complex nose with wild berries, violets and a whiff of oak. Dry palate with dark fruit, violets and oak. More powerful
4
Vita in Vinum
Vivino
For PNT I’ve pulled the cork on this G-C I enjoyed recently via Coravin Easy to enjoy but serious enough Smoke, liquorice, camphor, sweet

Description

El vino Gevrey-Chambertin es altamente apreciado por su notable fuerza y su textura aterciopelada. Su nariz es intensa y perfumada, revelando aromas frutales junto a un sutil toque animal. Este vino destaca por su hermosa estructura y encantadora carnosidad, además de poseer un excelente potencial de envejecimiento.

Gevrey-Chambertin 2015 es un elegante vino tinto seco, elaborado con 100% Pinot Noir por la reconocida bodega Bouchard Père et Fils en la región AOC Gevrey-Chambertin (Côte de Nuits, Borgoña, Francia). Situada en el corazón de la Côte de Nuits, Gevrey-Chambertin se destaca por tener la mayor concentración de Grands Crus tintos, incluyendo los legendarios Chambertin y Chambertin-Clos-de-Bèze, que eran los favoritos de Napoleón. Se dice que el Emperador ordenaba a sus tropas saludar al pasar por estas venerables viñas.

El suelo de esta denominación está compuesto por calizos triásicos, margas, cantos rodados, arcillas potásicas, fósforo y hierro, y abarca una superficie total de 360 hectáreas en producción. La vinificación, dependiendo del perfil de la añada, dura entre 15 y 18 días de encubado. La crianza se realiza durante 10 a 12 meses en barricas de roble francés, con un 25 a 30% de roble nuevo. Los vinos envejecen en las óptimas condiciones ambientales de las bodegas de los Bastiones del antiguo Chateau de Beaune.

Este vino marida perfectamente con carnes rojas asadas y quesos de gran sabor. Se recomienda servirlo a una temperatura entre 17°C y 18°C. Comprar vino como el Gevrey-Chambertin 2015 es una excelente elección para los amantes del buen vino que buscan una experiencia enológica excepcional.

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