Tomás Postigo Verdejo Fermentado en Barrica 2020

Pais

España

Vintage

2020

Region

V.T. Castilla y León

Volumen

750 ml

Bodega

TOMÁS POSTIGO

% VOL

14

Variedades

Verdejo

Tipo

Blanco

Estilo

Seco

Precio a petición

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Reseñas de la comunidad
4.2 Vivino

4.2
Francisco Balbuena
Vivino
Enjoyed this Verdejo for mother’s day with a Japanese 🍣 meal. On the nose buttery and citrus and on the mouth more minerals and oak but
4.3
Reto R. Andris
Vivino
2020 tasted 2023.04 Old Verdejo grapes fermented in new french oak The freshness of Verdejo combined with the body from a Chardonnay Comparable
3.5
Oskar Szot
Vivino
The taste comes after a little while.
4.4
Carlo Vargas
Vivino
Pear, peach, oak and mineral notes. On the bold side, dry and lightly acidic. This is an excellent Verdejo with very interesting characteristics.
4.5
Javier Rodriguez Nie...
Vivino
Super Verdejo Barrel Fermented Deep Gold appearance Medium (+) intensity aromas of citrus, toast, butter. Wine is developing Dry, medium (+)
4.5
Ferran Sala
Vivino
A really excellent Verdejo from Castilla Leon that has been in barrels for 8 months resulting in an incredible valuable product. The wine has
4.3
Stefan K
Vivino
Very glad to have this again - this time the 2019 vintage. Med golden color. Nose of orange zest, candied orange zest, oak ageing, white flowers,
4.5
Mike Barclay
Vivino
This is a stunning wine, I don’t drink a huge amount of white but this ind will definitely be revisited. Pale green colour, earthy slightly
4.3
Paul Hewett
Vivino
A great value barrel fermented Verdejo. Perhaps because it's not from Rueda. Fruity and floral overtones with an oaky, creamy body. Perfect for
4.5
SE 32
Vivino
4.4🌟 TP never disappoints, telling the true my favorite Bodega ever!💪👌👍 Only white offer from them-💯% Verdejo @750m ASL and aged
4.5
Juan Guzman
Vivino
outstanding Spanish Verdejo wine. It shows the magic French oak aging done the right way can do to this Spanish white grape. Buttery, fresh with
4.3
George
Vivino
Balanced and lasting, with fish and sea past delicacies. Great over another Mediterranean sunset!
4
Tim Jarvis
Vivino
Just arrived in Malaga. This is a fresh, crisp wine that is about to be enjoyed with a grilled sole fish dinner - can’t wait!
4.2
Jari Kaunisto
Vivino
very nice light fresh apple
4.7
The Soho Diaries
Vivino
Oak, butter, pear and peach, light mango and stewed pineapple and minerals - smooth, refreshing.
4.2
Roman Khapaev
Vivino
Top-class full-bodied Verdejo. Stone fruits, citrus, bee’s wax, honey, cream. High but well integrated alcohol (14%), balanced acidity, persistent
4.5
Alexandru Costache
Vivino
Appearance 👀: med lemon Nose 👃 Intensity: med+ Aroma charactheristics: oily, vanilla, herbaceous, a bit mineral Development: developing Palate
4.3
Appie
Vivino
Stays one of the best wooded Verdejo's. This vintage has perhaps a touch too much wood. But you can still wake me up any time for a glass. Please
4.2
Frank_S
Vivino
An amazing Verdejo of Spain with oak butter cream pear vanilla citrus peach honey minerals apple pineapple hay toast mango yellow apple lemon
4.5
Guilhem Renaud
Vivino
Thats is Verdejo to next level, concentration, complexity, freshness, all this with a Ferrari oak ageing, pure precisión. Finish is forever
4.2
Andrew Carvajal
Vivino
Very interesting and different Verdejo, fermented in Oak. Nose in very aromatic with notes of pear, lime and wet stone. The oak is also very
4.2
Lino Medin
Vivino
Really good aromatic Verdejo, fermented 8 months in french oak barrels. Fullbodied, classy, oily/butter, apple, pear, kiwi, peach, lemon, honey,

Description

Este vino presenta una tonalidad amarillo dorado con destellos brillantes y limpios. Al descorchar la botella, se revelan cautivadoras notas frutales exóticas maduras, realzadas por toques cítricos. A medida que se desarrolla, el vino despliega matices vegetales característicos de la cepa, en armonía con especias de la madera perfectamente integradas. Su carácter se distingue por un equilibrio dinámico entre nerviosismo, acidez y frescura palpable, ofreciendo simultáneamente una sensación cremosa con evocadoras notas lácteas. Los taninos se presentan de manera sutil y elegante.

El Tomás Postigo Fermentado en Barrica 2020 es un vino blanco exclusivo, con un 100% de uvas Verdejo cultivadas por la reconocida bodega Tomás Postigo en la región de V.T. Castilla y León. Estas uvas verdejo provienen de una cuidada selección de viñedos de pie franco en la pintoresca zona de Nieva (Segovia), caracterizados por ser viñedos antiguos que se autorregulan, produciendo de 1.500 a 3.500 kilogramos por hectárea.

Situados en suelos ácidos con abundantes guijarros de componente silíceo, estos viñedos aportan un toque único, generando vinos excepcionalmente aromáticos, suaves y con la acidez perfecta para la elaboración de vinos de crianza prolongada. En cuanto a su elaboración, el Tomás Postigo Fermentado en Barrica se somete a un proceso cuidadoso de fermentación en barricas nuevas de roble francés. Este vino de crianza se perfecciona durante 8 meses en barricas nuevas de roble francés, con batoneos periódicos en las mismas barricas. 

Este vino Tomás Postigo Fermentado en Barrica 2020, ideal para quienes buscan comprar vino de calidad, ofrece una experiencia única, fusionando la tradición de la variedad verdejo con las técnicas de vinificación innovadoras de la bodega Tomás Postigo.

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